preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josip Pupačić Omiš

Login
KALENDAR
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

HUMANITARNA AKCIJA

VIRTUALNE UČIONICE

.

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
UPISI

TJEDAN JOSIPA PUPAČIĆA
.

 
 

SAMOVREDNOVANJE

GLOBE program

Meteorološka postaja OŠ Josip Pupačić - Omiš
                                                             


                                                           

Meteorološka postaja PŠ Kučiće

.

 

.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 12. 2011.

Ukupno: 907262
Ovaj mjesec: 7613
Danas: 9
AKTIVNOSTI - PŠ KUČIĆEŠkolska godina 2020./2021.DAN PLANETA ZEMLJE
 
Na satovima informatike učenici sedmog i osmog razreda izrađivali su stripove i na taj način obilježili Dan planeta Zemlje koji se svake godine slavi 22. travnja.
 
 
Klikom na ime učenika pogledajte strip izrađen u alatu Pixton:
 
7.k - Roko Bartulović, Marko Kovačić, Luka Sovulj, Marija Sovulj, Anđela Tomasović,           Luka Šarac
 
8.k - Ante Kovačić, Nedjeljka Kovačić, Anđela Radić, Anđela Marija Sovulj,
        Duje Sovulj, Dino Srdanović, Jure Srdanović, Josip Šarac
 


SIGURNO U PROMETU 2021.

U našoj se školi, 23. ožujka održalo školsko natjecanje Sigurno u prometu na kojem su učenici četvrtog i petog razreda pokazali svoje znanje i biciklističke vještine na teorijskom i praktičnom dijelu natjecanja.

Mentor: Antonija Plepel

 

   

 

 

 

  

 DAN SIGURNIJEG INTERNETA
 
U utorak, 9. veljače, učenici 7.k razreda obilježili su Dan sigurnijeg interneta izrađujući digitalne plakate na satu informatike.  Ovaj se dan u svijetu obilježava svake godine, drugog utorka u veljači. Učenici su nastojali na plakatima prikazati što više tema koje obuhvaća pojam sigurnosti na internetu: elektroničko nasilje, lažno predstavljanje, pouzdanost informacija, online prijevare, krađa podataka, ovisnost o internetu itd.
 
 
Sve radove i fotografije postavili smo na Padlet ploču na sljedećoj poveznici:
https://padlet.com/antonijaplepel/x8muwp68i8740mzt 
 

JA SAM...
 
Na satu Hrvatskog jezika učenici sedmog razreda koji su uključeni u rad Dramsko - recitatorske skupine imali su zadatak na jedan dan postati hrvatski književnik, po vlastitom izboru.  Istraživali su sve pojedinosti o životu i radu izabranog književnika te svojim ponašanjem i izgledom ostatku razreda vjerno prikazali što su naučili. 
Na uspješan, zanimljiv i poučan način učenici su ispunili sve zadane ishode.
 
Josip Pupačić - Anđela Tomasović
 
Miroslav Krleža - Roko Bartulović 
 
Tin Ujević - Luka Sovulj
 
Zvonimir Balog - Marko Kovačić
 
Sanja Polak - Marija Sovulj
 
Ivan Mažuranić - Luka Šarac
 


Školska godina 2019./2020.TJEDAN ZNANOSTI

Povodom Tjedna znanosti u matičnoj školi se odražavaju predavanja i radionice za učenike svih razreda na kojima su glavni demonstratori naši učenici koji vode suučenike kroz pokuse i praktične radove. Ove godine, početkom ožujka, troje se naših učenika iz PO Kučiće dobro pripremilo za predstavljanje i izvođenje zanimljivih pokusa Neobična svojstva naranče, Utjecaj sline na razgradnju škroba, Kiseline i lužine u kućanstvu, Baloni od sapunice i Rođendanske svjećice. Nadamo se da će i dogodine sudjelovati u ovom događaju.

 LEKTIRA IZ VREĆICE

Obrađena lektira Zvižduk s Bukovca, djelo hrvatskoga pisca Zvonimira Milčeca.

Učenici su pročitali lektiru u zadanom roku i nabavili papirnate vrećice. 

Prednju stranu papirnate vrećice oslikali su kao naslovnicu pročitanog djela. Na suprotnoj strani papirnate vrećice zapisali su ono što im je određeno (kratak sadržaj, mišljenje o pročitanom djelu, osobine likova i slično). Bočne strane papirnate vrećice iskoristili su za nekakav zapis ili bilješke tijekom ili nakon čitanja, citate opisa ili rečenica koje su im ostale u posebnom sjećanju. Nakon izrade vanjskog dijela u papirnatu vrećicu su stavili pet predmeta koji imaju nekakvu vezu s pročitanom knjigom.

Tijekom prezentacije rada učenici su iz vrećice izvlačili predmete i objašnjavali razlog zbog kojeg je baš taj predmet zaslužio svoje mjesto u njihovoj priči, a naravno, ima veze s pročitanom knjigom.

 PRIPREME ZA BOŽIĆNE PRODAJNE IZLOŽBE

Kako bi spremni dočekali prodajne izložbe prije prve adventske nedjelje, u područnoj školi u Kučićima organizirane su radionice izrade anđela od drva, slika od naplavina i ostalih božićnih ukrasa.

 

 

 

 OSVOJENO 2. MJESTO NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU U ČITANJU NAGLAS

Na Županijskom natjecanju u čitanju naglas održanom 6. studenog 2019. godine u Muzeju grada Kaštela u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela sudjelovale su dvije učenice naše škole. Rita Belloti, učenica 3.b razreda, predstavljala je knjigu Sanje Polak "Mala Ema straha nema", a Marija Sovulj, učenica 6.k razreda (PŠ Kučiće), knjigu Bobbie Peers "Kradljivac luridija". 

Obje učenice osvojile su 2. mjesto - Rita u mlađoj, a Marija u starijoj kategoriji natjecanja. Od srca čestitamo našim mladim čitateljicama i njihovim vrijednim i motiviranim mentoricama Dinki Lendić i Ivani Juričević.

 Školska godina 2018./2019.SIGURNO U PROMETU​

3. svibnja na školskom prometnom poligonu u Splitu održano je županijsko natjecanje Sigurno u prometu na kojem su sudjelovali učenici naše škole: Dino Srdanović, Anđela Tomasović i Luka Sovulj s mentoricom, učiteljicom Antonijom Plepel. Prije samog natjecanja učenici su na poligonu usavršavali svoje biciklističke vještine.

 

 

 

 ČAKAVSKA RADIONICA U OŠ BIJAĆI

Osnovna škola Bijaći u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje organizira tradicionalnu 28. Čakavsku večer, a cijela manifestacija ove godine nosi naziv „More naše plavo ČA nam život daješ“.  Sve je  započelo u četvrtak, 11. travnja kad je održana prosudba likovnog i literarnog izričaja radova pristiglih na natječaj. Istog dana, u 11 sati, održala se čakavska radionica na kojoj su sudjelovale Josipa Kovačić i Antea Topić pod mentorstvom učiteljice Katarine. Radionicu je vodila Klara Mitar, a gosti su bili čakavski pjesnik Nađan Dumanić i Ivan Zokić.

     

 

 BOŽIĆNE RADIONICE

Tijekom listopada i studenog u područnoj školi u Kučićima organizirane su radionice izrade adventskih vijenaca, borića od knjiga i raznih božićnih ukrasa od prirodnih materijala. Pozivu na radionice rado su se odazvali učenici, roditelji i učiteljice razredne nastave.

  

  

  

  

  

  DABAR 2018.

I ove školske godine naša škola je sudjelovala u Međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar koje se organizira u preko 50 zemalja svijeta. Dabar se provodi kroz on line natjecanje rješavanjem 12 zanimljivih zadataka za 40 minuta. Naši učenici Roko Bartulović iz 5.k i Duje Sovulj iz 6.k ostvarili su odličan uspjeh plasirajući se među 10% najboljih učenika u Republici Hrvatskoj. Čestitke svim učenicima na sudjelovanju!

 Školska godina 2017./2018.SVJETSKI DAN MATEMATIKE

Prve srijede u mjesecu ožujku obilježava se Svjetski dan matematike. Učenici od 5. do 8. razreda naše škole sudjelovali su u online kvizu zajedno s vršnjacima cijelog svijeta te su na taj način spoznali i zabavnu stranu matematike. 

 BERBA MASLINA

Berba maslina se približila kraju. Zahvaljujući lijepom vremenu između kišnih perioda, uhvatili smo jednu od zadnjih prilika za branje tih dragocjenih plodova. Najviše su u tome pomogli učenici osmog razreda, ali i oni najmlađi koji su se rado raštrkali po prostrtoj ceradi i brali tamne masline. Stabla maslina u našem školskom vrtu su mala i jako mlada, ali jedno od njih nas je ugodno iznenadilo. Bit će ulja!

preskoči na navigaciju