preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josip Pupačić Omiš

Login
KALENDAR
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

HUMANITARNA AKCIJA

VIRTUALNE UČIONICE

.

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
UPISI

TJEDAN JOSIPA PUPAČIĆA
.

 
 

SAMOVREDNOVANJE

GLOBE program

Meteorološka postaja OŠ Josip Pupačić - Omiš
                                                             


                                                           

Meteorološka postaja PŠ Kučiće

.

 

.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 12. 2011.

Ukupno: 908043
Ovaj mjesec: 8394
Danas: 7
AKTIV VJERONAUKA

šk.god. 2020./21.

voditeljica: RUŽICA MATIJEVIĆ


 

1.   Vjeronaučna olimpijada 2020./21., građa za natjecanje

       Tema: BIBLIJA - PISANA BOŽJA RIJEČ

https://nku.hbk.hr/wp-content/uploads/2020/11/Vjeronaucna-olimpijada-2021-1.pdf

https://nku.hbk.hr/wp-content/uploads/2020/11/Biblijski-tekstovi-pomo%C4%87-u-pripremi-za-natjecanje.pdf

 

šk.god. 2019./20.


Završno izvješće o provedenim aktivnostima možete pogledati OVDJE.

 

7.  NASTAVA NA DALJINU / VIRTUALNE UČIONICE

Biti vjeroučitelj, naš je poziv i poslanje koje znači potpuno predanje. 
Kristov nauk živimo i svjedočimo, zajedno s našim učenicima i u virtualnom svijetu.
"Živa je uistinu, riječ Božja i djelotvorna". (Heb 4, 12) 
Nadahnuta Duhom Svetim, dječja se srca stvaralački izražavaju i ljepotu Božje riječi svjedoče u svojim radovima.

http://emaze.me/brankamlinar

Kršćani se okupljaju na euharistijska i druga liturgijska slavlja. U tim se prilikama rabe posebni predmeti kojima se naglašava uzvišenost, sklad i ljepota svetih obreda i susreta s Bogom. Učenici 6.c i 6.d razreda proveli su malo istraživanje i otkrili na koji su način predmeti i posuđe koje koristimo u svakodnevnom životu bili nadahnuće za određivanje forme liturgijskim predmetima. Radove je priredila vjeroučiteljica Sanja Pešić.

https://sway.office.com/kp4EbZoiRRqMMEih?ref=Link&loc=play

 priredila: Branka Mlinar    

Biti Kristov učenik

Biti Kristov učenik po uzoru na apostole Petra i Pavla projekt je učenika 5.d,e,f razreda. Na zanimljiv način učenici su predstavili apostole o kojima su učili. Kroz osobnu iskaznicu apostola doznali smo najvažnije informacije o životu apostola, te kroz praktični rad i koje simbole, predmete i događaje iz svakodnevnog života možemo povezati s životima apostola. Radove je pripremila vjeroučiteljica Sanja Pešić.   

https://spark.adobe.com/page/IKnSacRmSlnEu/                                                       

6.  MEĐUŠKOLSKA VJERONAUČNA OLIMPIJADA 2019./2020.

Dana 29. siječnja 2020. održana su međuškolska natjecanja iz vjeronauka za osnovnu i srednju školu u     Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

Tema natjecanja bila je: Sveti Vinko Paulski - apostol milosrdne ljubavi. Vinkovska karizma u Hrvatskoj.

U kategoriji osnovnih škola sudjelovale su 53 ekipe od četiri učenika. Našu školu predstavljali su učenici: Elena Kalajžić, Klara Stanić, Kristijan Dugeč i Miro Lubina koji su, pod vodstvom vjeroučitelja Antuna Budimira, osvojili 274 boda i time se plasirali u sljedeći krug natjecanja.

Nadbiskupijsko natjecanje održat će se 2. ožujka (ponedjeljak) u 11 h u OŠ Ivana Lovrića u Sinju. Sudjelovat će 20 najuspješnijih ekipa iz osnovnih i 10 ekipa iz srednjih škola.

Čestitamo našim učenicima i kolegi Antunu!

 

                                                                                                   priredila: Branka Mlinar

 

5.  "NA KOLJENIMA DJEDA I BAKE"

U velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, 5. prosinca 2019., održana je svečana promocija zbornika literarnih i likovnih učeničkih radova "Na koljenima djeda i bake". Naši su učenici bili zastupljeni u zborniku s jedanaest svojih uradaka. Natječaj i promociju organizirao je Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije. 

Za učenike OŠ Josip Pupačić bio je organiziran prijevoz kombijem, u pratnji vjeroučiteljica Sanje Pešić i Branke Mlinar. Promociji su nazočile i vjeroučiteljice Ružica Matijević i Ivana Miloš. Sva su mjesta u dvorani bila popunjena. Lijepo je bilo vidjeti razdragane učenike, roditelje, nastavnike, vjeroučitelje, ravnatelje i mnoga druga sretna lica, posebice ponosne bake i djedove koji su svojim likom i djelom nadahnjivali mlade autore i autorice.

I naše je uzbuđenje bilo veliko, a radost beskrajna kad smo saznali imena pobjednika jer je u kategoriji literarnih radova razredne nastave prvu nagradu osvojila naša učenica JOSIPA BAKOTA, pod vodstvom vjeroučiteljice Branke Mlinar. Prigodne darove i nagrade učenici su primili iz ruku splitsko-makarskog nadbiskupa msgr. Marina Barišića, koji je tom prigodom naglasio: "Djed i baka su obiteljsko zlato i srebro i bez njih bismo doista bili siromašni. Oni prenose vrednote i na njih nas upućuju. I kada im se zaustavi zemaljski put, oni su putokaz svojim unucima". U glazbenom dijelu programa nastupio je zbor učenika iz Centra za odgoj i obrazovanje "Juraj Bonači" i klapa Pasika iz Kostanja. Čestitamo svim nagrađenim učenicima, posebno našoj Josipi!

priredila: Branka Mlinar

     

4.  "HRVATSKA JE RIJEČ KOJU NAUČIH OD MAJKE"

U sklopu manifestacije Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju 2019., koju tradicionalno organizira Hrvatska udruga Benedikt iz Splita, u Nadbiskupskom sjemeništu - 15. studenoga 2019. godine, održana je učenička glazbeno-scenska večer "Hrvatska je riječ koju naučih od majke". Među mnoštvom učenika osnovnih i srednjih škola SDŽ nastupile su i naše učenice Petra Lekšić, Anđela Kekez i Nina Škare iz IV. e razreda. Pod mentorstvom vjeroučiteljice Branke Mlinar, svojim su poetskim prilozima  i srcima punim ljubavi iskazale duboko poštovanje prema nedužnim žrtvama agresije na našu Domovinu te iskrenu zahvalnost svim hrvatskim braniteljima, herojima Vukovara i Škabrnje, koji živote svoje položiše za našu slobodu. Izabrani učenički radovi bit će (uz suglasnost roditelja) objavljeni na mrežnim stranicama Hrvatske udruge Benedikt.

priredila: Branka Mlinar

    

 

3. ŠKOLSKI PANO 

Svjetska molitvena osmina za jedinstvo kršćana od 18. do 25. siječnja održava se pod geslom „Iskazivahu nam nesvakidašnje čovjekoljublje“ (Dj 28, 2) 

DOŠAŠĆE I BOŽIĆ  Zakoračili smo u vrijeme došašća, najradosnije vrijeme u godini. Srca su nam vesela, s puno ljubavi pripremamo put za Gospodina!

U spomen na heroje i događaje koji su obilježili najteže ratne dane naše domovine ukrasili smo školski pano likovnim i literarnim radovima naših učenika. S pijetetom u srcu i molitvom na usnama zajedno poručujemo: I mi smo ljubavi glas, bedem čvrst i postojan. Vukovar i Škabrnja zauvijek svijetle u našim srcima!

 

U prigodi blagdana Svih svetih i Dušnog dana naši vrijedni vjeroučitelji uredili su školski pano.

     

2. DAN KRUHA

18. listopada 2019. godine - Molitva, zajedništvo, blagovanje, radost, kultura i identitet plodovi su današnjeg dana bogatog obilježjima: Molitva za mir i jedinstvo, Dan kruha i zahvalnosti i Dan kravate. Elegantni, lijepi, ponosni na kulturu i baštinu učenici 6.b i razrednica Ružica Matijević.

1. INTERNATIONAL DotDay

Učenici 3.k kroz igru i zajedništvo od točke zalijepljene na papir dobili glavu, preklapanjem trup i tijelo gusjenice te osjetili radost stvaranja. (vjeroučiteljica Ružica Matijević)

      

Učenici 6.k razreda obrađivali su temu Put u slobodu: svaki put počinje točkom, točka se pretvara u korak, korak vodi u hod, hod vodi k cilju - život u slobodi djeteta Božjega. (vjeroučiteljica Ružica Matijević) 

    

šk.god. 2018./19. 


završno izvješće o provedenim aktivnostima

/os-jpupacic-omis/images/static3/932/File/izvjesce.ppsx


Tijekom nastavne godine održane su brojne radionice i projekti na satovima Vjeronauka. Navest ćemo neke provedene aktivnosti prema odabiru  vjeroučiteljice Ružice Matijević i učenika PŠ Kučiće. 

1. SVETI NIKOLA

  • napisali smo pisma s molitvama, zahvalama, željama i iščekivali sv. Niku
  • došao je u pratnji dva anđela i donio svoju škrinjicu
  • darivao nas je paketićima radosti (sušeno voće, naranče, orasi, bajame…)


       

2. CETINA - IZVOR ŽIVOTA

Učenici 5.k prikupljali su čepove, razvrstali ih po boji i veličini te složili tok zelene rijeke Cetine do ušća i ulijevanja u plavo more.

"Čepove prikupili, prirodu sačuvali, sliku završili, školu ukrasili."

3.KORIZMA

Početak korizme u PŠ Kučiće prati molitveno izražavanje, donošenje dobrih odluka, odricanje i malene žrtve.

 AFRIČKO KUMSTVO

Naše novo kumče dolazi iz Afrike, države Tanzanija. Djevojčica se zove Lidia Mboka, ima 9 godina i ide u 3. razred osnovne škole. Živi sa djedom i bakom, ima tri sestre, roditelji su im umrli od malarije i side.

Djeca u misiji žive u kućama sagrađenim od blata i pokrivenim slamom, svakodnevno jedu ugali, „bogu“ (zeleno povrće), rižu i grah. Kad nemaju školu, skoro svi rade na nečijoj ili svojoj njivi ili vrtu - okopavaju, sade, beru...
Tanzanija je velika afrička država. Stanovništvo čine mnogobrojna plemena, a najbrojniji su Masai, stočarsko nomadsko pleme. Za njih su krave prava dragocjenost i čuvanje krava je jedini posao kojega vrijedi obavljati. U Tanzaniji su veliki problem sida i malarija koje odnosi mnoge živote, te puno djece ostaje bez roditeljske skrbi. Prosječna životna dob je ispod 40 godina života. Velike suše sve češće ostavljaju posljedice. Pitka voda je prava dragocjenost. Mnoga djeca nemaju mogućnosti za školovanje a neki dosta kasno upisuju školu i prekidaju školovanje pa kada opet imaju mogućnosti upisuju se ponovo i nakon 20 i više navršenih godina završavaju osnovnu ili srednju školu. Prvi misionari su došli u Tanzaniju 1868. godine i to su bili misionari Duha Svetoga. Svi oni su puno učinili za Crkvu u Tanzaniji. U Tanzaniji djeluje i nekoliko hrvatskih misionara. Naša pomoć uvelike će promijeniti život siromašnom djetetu u Africi.

 


Kako smo dobili novog člana naše škole akcijom Karitativne skupine pod nazivom AFRIČKO KUMSTVO pogledajte klikom na sliku...VJERONAUČNA OLIMPIJADA

Međuškolsko natjecanje u Tučepima

25. siječnja 2013.

Kako nam je bilo pogledajte u prezentaciji.Informatička oprema u  vjeronaučnoj učionici

Vjeronaučna je učionica konačno opremljena multimedijalnim nastavnim pomagalima. Ova je prezentacija naša zahvalnost onima koji  su  nam pomogli i koji su  nas podržali!

preskoči na navigaciju