preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josip Pupačić Omiš

Login
KALENDAR
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

OBAVIJESTI

smiley učitelji, roditelji, učenici#BudimoOdgovorni


 

VIRTUALNE UČIONICE

.

RASPORED SATI

O M I Š 
raspored_šk.god. 2020./21.

Cjelokupan raspored učitelja
Cjelokupan raspored razreda 
Raspored za pojedine razrede (5-8) 
Raspored za nastavnike 
Raspored-francuski-izborna 
Raspored-njemački-izborna 
Primjena od 16.9.2020.

K U Č I Ć E 
raspored_šk.god. 2020./21.

Cjelokupan raspored učitelja 
Raspored za pojedine razrede
Primjena od 14.9.2020.

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
UPISI

TJEDAN JOSIPA PUPAČIĆA

.

 
 

SAMOVREDNOVANJE

GLOBE program

Meteorološka postaja OŠ Josip Pupačić - Omiš
                                                             


                                                           

Meteorološka postaja PŠ Kučiće

.

 

.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 12. 2011.

Ukupno: 831766
Ovaj mjesec: 12888
Danas: 6
DOGAĐANJAUSUSRET DANU GRADA

Timskim radom članova, vanjskih suradnika i voditeljice UZ Rašeljka istraživalo se i stvaralo o gusarima u povijesti našega grada. Ususret Danu Grada napravili su interaktivnu prezentaciju u kojoj su predstavili omiške gusare i prezentirali literarne i likovne radove učenika naše škole te poručili:

"Sretan ti tvoj dan, voljeni grade!" 

Prezentaciju pogledajte klikom na sliku.PRODAJNE IZLOŽBE

Od 15. studenog u Narodnoj knjižnici u Omišu mogu se vidjeti i kupiti božićni proizvodi učeničke zadruge

  

Ususret Adventu, 30. studenog., sudjelovali smo na prodajnoj izložbi u PC Studenac u sklopu projekta “Domaća tržnica”. Predstavili smo svoje proizvode od prirodnih materijala: adventske vijence, slike od naplavina te razne božićne ukrase od drva, glinamola i komušine.PRIPREME ZA BOŽIĆNE PRODAJNE IZLOŽBE

Kako bi spremni dočekali prodajne izložbe prije prve adventske nedjelje, u matičnoj školi u Omišu i područnoj školi u Kučićima organizirane su radionice izrade adventskih vijenaca, anđela od drva i komušine, slika od naplavina i ostalih božićnih ukrasa.

 

 

 

 PRODAJNA IZLOŽBA

18. listopada 2019., povodom blagdana sv. Luke u Kučićima, održana je prodajna izložba učeničke zadruge Rašeljka.PRIPREME ZA PRODAJNU IZLOŽBU

Učenici područne škole u Kučićima su za prodajnu izložbu povodom blagdana sv. Luke, zaštitnika sela, vrijedno izrađivali  proizvode sa svojim učiteljicama. Ove godine prodavat će se baštinski proizvodi: privjesci s kićankama, ogrlice i broševi s ornamentima od filca, slike od alu folije s motivima sela i kalendari za 2020.godinu s učeničkim radovima nastalim tijekom prošle školske godine na satovima likovne kulture. 

 

 

 IZRADA MAGNETA ZA TURISTIČKU ZAJEDNICU

Već godinama ostvarujemo izvrsnu suradnju s Turističkom zajednicom Grada Omiša za koju često izrađujemo naše magnete od oblutaka Bepo i Bepina koji su idealni za poklone na različitim prigodama. Ovih su dana zadrugari pripremali novu narudžbu.PRIPREME ZA ŽUPANIJSKU SMOTRU

Posljednjih mjeseci naši su se vrijedni zadrugari pripremali za županijsku Smotru učeničkih zadruga koja će se održati 24.svibnja 2019. u centru Mall of Split. Ove ćemo se godine predstaviti nakitom i suvenirima od prirodnih materijala i crkvicama od glinamola kao novim proizvodima. U Omišu su se održavale radionice izrade narukvica i ogrlica od kože, drva i otpadnih tkanina dok su u Kučićima zadrugari izrađivali ogrlice, broševe i privjeske s pomponima i baštinskim ornamentima od filca. Idejno rješenje i način izrade nakita i privjesaka (motivi baštine) osmislila je učiteljica razredne nastave Marija Šarac, voditeljica izvannastavne aktivnosti "Čuvari baštine" i suradnica Zadruge. Osim novih proizvoda, izrađivali smo i golubice od srčike smokve u prikladnoj ambalaži.

 

 

 

 

 

 

 

Više pogledajte u fotogaleriji.IZRADA POKLONA

Povodom otvaranja energetski obnovljene škole, naši vrijedni zadrugari izrađivali su prigodne poklone za župana, predstavnike partnera u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport, gradonačelnika grada Omiša i druge goste koji su prisustvovali ovom svečanom događaju.

  

  

  UKRAŠAVANJE TVORNICE OMIAL-NOVI

Naša UZ Rašeljka pokazala je kako industrijski otpad može biti korisno upotrebljen i pridonijeti blagdanskom raspoloženju. Tradicionalno ukrašavanje jelke u tvornici Omial-Novi...

 

 PRODAJNE IZLOŽBE U PC STUDENAC

Učenici su od posjetitelja PC Studenac primali pohvale i pozitivne komentare za njihove kreativne radove, a mnogi od njih su se odlučili i za kupnju istih.

 


IZLOŽBA BOŽIĆNIH PROIZVODA U NARODNOJ KNJIŽNICI

Učenička zadruga održala je izložbu svojih božićnih proizvoda u Narodnoj knjižnici u Omišu od 27.studenog do 4. prosinca 2018. i na taj je način promovirala svoje proizvode sugrađanima. BOŽIĆNE RADIONICE 2018.

Tijekom listopada i studenog u matičnoj školi u Omišu i u područnoj školi u Kučićima organizirane su radionice izrade adventskih vijenaca, borića od knjiga i raznih božićnih ukrasa od prirodnih materijala. Pozivu na radionice rado su se odazvali učenici, roditelji i učiteljice razredne nastave.

U fotogaleriji pogledajte više...

 

 

 PRODAJNA IZLOŽBA POVODOM SV.LUKE

18. listopada 2018., povodom blagdana sv. Luke u Kučićima, održana je prodajna izložba učeničke zadruge Rašeljka. Učenici su u narodnim nošnjama mještanima i njihovim gostima predstavili svoje proizvode: magnete, svijećnjake, ukrasne kutije, slike i kalendare sa zavičajnim motivima.Zaštita autorskih prava našeg najpoznatijeg proizvoda

Najproizvod UZ Rašeljka, magneti Bepo i Bepina, koji predstavljaju klapskoga pjevača i klapsku pjevačicu, prepoznati su kao autohtoni suvenir našeg grada te su izvrsno prihvaćeni u široj lokalnoj zajednici. Upravo njihova originalnost, izvornost i prihvaćenost potaknuli su nas na zaštitu tog proizvoda. Iznimno smo ponosni što nam je to uspjelo. Naime, Državni zavod za intelektualno vlasništvo odobrio je naš zahtjev i donio rješenje koje smo iščekivali: magnetići Bepo i Bepina (set ukrasnih magneta) intelektualno su vlasništvo OŠ Josip Pupačić te autorice Sandre Radunić, naše učiteljice likovne kulture, voditeljice Slikarsko-kiparske sekcije UZ Rašeljka. Čestitamo! 


USUSRET XXX. ŽUPANIJSKOJ SMOTRI UČENIČKIH ZADRUGA

Radionice

Tijekom drugog obrazovnog razdoblja Zadrugari su počeli s pripremama za 30. Županijsku smotru učeničkih zadruga koja će se održati 18. svibnja 2018. Osmišljavali su se i proizvodili novi proizvodi: bedževi s motivima klapskog pjevača i pjevačice, arancini i džem od gorke naranče iz školskog vrta te ukrasni svijećnjaci Josip Pupačić – inspirirani poezijom našega pjesnika. Upravo te svijećnjake odlučili smo predstaviti i praktično prikazati na Smotri. Na našem štandu moći će se vidjeti i kupiti sada već popularni magneti Bepo i Bepina, slike od naplavina s motivima našega grada, ukrasne kutije, oslikane majice, arancini, džemovi, ukrasni svijećnjaci.


Suradnja sa Školskim vrtom

Na samom početku školske godine dogovorena je suradnja s voditeljicom Školskog vrta. Željeli smo potaknuti suradnju Školskih vrtlara i Zadrugara kako bismo pobudili i njegovali radne navike kod učenika te razvijali ljubav prema prirodi.  U školskom vrtu zasađeno je nekoliko stabala naranče čije smo plodove ove godine iskoristili. Pokazali smo učenicima da čovjek svojim radom može biti koristan, može uživati u prirodi, ali i iskoristiti njezine plodove. Djeca su obrala dozrele plodove naranče od kojih su kasnije, s učiteljicom kemije i biologije Vedranom Pivčević, pripremali arancine i džem od gorke naranče. Bila je to iznimno dobra suradnja Zadrugara i Školskog vrta u kojoj smo se posvetili ekološkom djelovanju i održivom razvoju, a naposljetku i poticanju poduzetnosti u osmišljavanju i provođenju novih školskih projekata.


Potpora školskim projektima

Vjeronaučna olimpijada

Vjeronaučna olimpijada održala se u našoj školi 9. ožujka, a  učiteljica Aleksandra Radunić i članice Slikarsko-kiparske sekcije pripremili su poklon za nadbiskupa Splitsko-makarske nadbiskupije monsinjora Marina Barišića – reljefni prikaz u alu-foliji  s motivima sv. Ivana Nepomuka, zaštitnika grada Omiša, sv. Leopolda Bogdana Mandića, sveca iz Zakučca,  te natpisom s Kuće sretnog čovjeka, koja se nalazi u starom dijelu grada. U izradu magnetića za natjecatelje i članove Povjerenstva uključili su se i naši učitelji.

 


Potpora školskim projektima

Zadrugari svih sekcija naše Zadruge početkom školske godine aktivno su se sastajali kako bi pripremili suvenire potrebne za promociju trećeg nosača zvuka "Mi smo dica s omiške stine" naše školske klape "Bepo", koja je 19. rujna u Ilirskom sjemeništu proslavila 20 godina djelovanja. Uzvanicima su, kao znak pažnje, darovani magneti - oblutak "Bepo" i "Bepina", rad naše UZ "Rašeljka. Zadrugari Turističko - informatičke sekcije sudjelovali su i u izradi plakata i pozivnica za promociju nosača zvuka. 

Za provedbu projekata Večer duhovne poezije i Večer ljubavne poezije Zadrugari su darovali svoje proizvode učenicima koji su osvojili 1., 2., i 3. mjesto. Članovi Informatičko-turističke sekcije sudjelovali su i izradi plakata za navedene projekte.


Prigodni Božićni sajam učeničkih zadruga u Zadvarju u organizaciji

 Lag Adrion

19. prosinca 2017. godine naša UZ Rašeljka sudjelovala je na prigodnom Božićnom sajmu učeničkih zadruga koji je organizirao Lag Adrion. Zadrugari su s radošću prihvatili poziv jer se sajam održao u Zadvarju, u sklopu tradicionalnog robno-stočnog sajma.  Svakako smo u Kurikulumu, u aktivnostima za školsku godinu 2017./2018., planirali odlazak u Zadvarje kako bismo djeci pokazali kako se trgovačka tradicija zadvarskoga kraja očuvala do naših dana te kako bismo im pokazali što znači biti kreativan i poduzetan na primjeru iz života. Hladnoća nije umanjila entuzijazam Zadrugarki, uz smiješak su promovirale naše proizvode i na pazaru pazarile s lakoćom. 


Slikarsko kiparska sekcija je ostvarila suradnju s tvrtkom Omial Novi koja se bavi proizvodnjom aluminijske ambalaže, pa često opskrbljuju našu školu viškovima svoga materijala. Na poziv uprave Omiala, učenici su izradili ukrase od spomenutog materijala i uveličali božićno ozračje u ovoj tvornici koja radi bez prestanka 24 sata dnevno.

  

  


IZLOŽBA UČENIČKIH RADOVA U NARODNOJ KNJIŽNICI U OMIŠU

Učenička zadruga održala je izložbu svojih božićnih proizvoda u Narodnoj knjižnici u Omišu od 6. prosinca do 13. prosinca 2017. i na taj je način promovirala svoje proizvode sugrađanima. 

     


PRODAJNA IZLOŽBA U PC STUDENAC

Učenička zadruga Rašeljka Osnovne škole Josip Pupačić sudjelovala je u prodajnoj izložbi ispred PC-a Studenac 2. prosinca 2017. godine u sklopu obilježavanja adventskih aktivnosti Advent u Studencu.

Predstavili su unikatne ručne radove: anđele izrađene od komušine, ukrase za bor od prirodnih materijala, ukrasne svijećnjake… Svojim proizvodima i vedrim poduzetničkim duhom obradovali su mnoga lica, a prihod od prodajne izložbe donirali su potrebitoj djeci naše škole.

Sljedeća humanitarna prodajna izložba u PC-u "Studenac" održat će se u subotu, 16. prosinca. Vidimo se!

  


PRODANA IZLOŽBA U HOTELU PLAŽA

16. studenoga 2017. godine

Učenička zadruga Rašeljka 16. studenoga 2017. godine održala je prodajnu izložbu u omiškom hotelu „Plaža“ u kojem su se održavali 23. Dani predškolskoga odgoja Splitsko – dalmatinske županije.  Tema znanstveno-stučnog skupa bila je „Dijete i baština“.

Zadrugari su se rado odazvali pozivu i na štandu su predstavili svoje poznate proizvode - magnete  Bepo i Bepina koji su u listopadu 2016. godine proglašeni  Naj proizvodom na Državnoj smotri učeničkih zadruga u Zadru, klapu Almissa, oslikane odjevne i drvene predmete te prigodne ukrasne predmete s božićnim motivima.

Zadrugari potiču njegovanje ljudskih vrijednosti i solidarnost u društvu organiziranjem humanitarnih prodajnih izložbi, naglašavaju  potrebu zaštite okoliša uporabom prirodnih materijala, oslanjaju se na tradiciju i običaje našega kraja promovirajući Omiš kao grad klapa i klapske pisme.

  


BOŽIĆNE RADIONICE 2017.

Nakon povratka s Državne smotre učeničkih zadruga u Zadru prionuli smo poslu i organizirali smo niz radionica. Zadrugari su pripremali proizvode za izložbe u prosincu te za humanitarne prodajne izložbe kako bismo prikupili sredstva za potrebitu djecu u našoj školi.

Na radionicama smo izrađivali: ukrasne tanjure s božićnim motivima, ukrasne svijećnjake u malom i velikom formatu, ukrase za bor od prirodnih materijala (konop, kamen, drvo, komušina), jaslice, božićne čestitke...

   

 

Priloženi dokumenti:
Pebble Bepo.pptx

preskoči na navigaciju