preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josip Pupačić Omiš

Login
KALENDAR
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

HUMANITARNA AKCIJA

VIRTUALNE UČIONICE

.

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
UPISI

TJEDAN JOSIPA PUPAČIĆA
.

 
 

SAMOVREDNOVANJE

GLOBE program

Meteorološka postaja OŠ Josip Pupačić - Omiš
                                                             


                                                           

Meteorološka postaja PŠ Kučiće

.

 

.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 12. 2011.

Ukupno: 908043
Ovaj mjesec: 8394
Danas: 7
 

_________________________________________________________________________


U digitalnom okruženju puno je izazova i opasnosti s kojima se susreću djeca i mladi, a roditeljima nije uvijek lako ponuditi odgovarajuće vodstvo i podršku. U priručniku „Razgovarajmo o životu  s druge strane ekrana“ možete pronaći 18 aktivnosti/radionica koje se mogu s djecom provesti kod kuće, a uz svaku navedena je dob za koju je primjerena.


KAKO SE MOTIVIRATI ZA UČENJE?
Znamo da ti je ovih dana glava puna različitih misli, obaveza i očekivanja te možda ti sve već ide na živce. I to je u potpunosti u redu jer smo se svi našli u izazovnoj situaciji. Donosimo nekoliko trikova kako da rečenica "Znam da trebam učiti, ali mi se neda" postane dio tvoje prošlosti ili da ju barem rjeđe koristiš.
                                                             KOLIKO ZNAM O SVOJOJ MAMI I TATI? (radni listići za učenike 1.-4. razreda)
Koliko  poznajete svoje roditelje? Slušate li što govore ili rade? Tome služe radni listići u privitku. Ovaj listić može biti predivan poklon (uskoro će 10.5. i Majčin dan, ali i Međunarodni dan obitelji 15. 5.)  jer na kraju listića dijete treba nacrtati i obojati osobu o kojoj je pisalo.  Ovakvi listići s dječjim uradcima često budu kreativni, veseli i duhoviti, u svakom slučaju originalni!

*Napomena: Klikom na sliku možete ispisati dva predloška listića za mamu i tatu, a ukoliko želite možete iskoristiti za drugog člana obitelji:  brata, sestru, djeda ili baku…. - samo promijenite ime osobe u svakom zadatku.

"Cilj bez plana ostaje samo želja"- Mali princ, Antoine de Saint-Exupery
Kako bi se što uspješnije nosio/la s novonastalim izazovima, važno je dobro planirati vlastito učenje i izvršavanje školskih zadataka. Stručnjaci kažu da je planiranje važno jer usmjerava naše ponašanje i pruža nam osjećaj sreće kad postignemo cilj.                                                                        


Ida Marinić, osječka psihologinja, odlučila je olakšati vrijeme u izolaciji svima, od onih najmanjih do njihovih roditelja. Sama je napisala  i nacrtala slikovnica za djecu (ali i za odrasle…) o tome kako se slagati sa svojom obitelji i sa svijetom općenito dok smo zaglavljeni jedni s drugima u ovim čudnim vremenima. Umijeće vođenja svrhovitih razgovora i osjećanja drugih ljudi, jedne su od glavnih stvari koje će nam omogućiti da zajedno proživimo ova neobična vremena, te nam pomoći da iz ovog nereda izgradimo bolji svijet. U ovoj slikovnici se kroz priču, slike i pitanjima vođen razgovor na nenametljiv način opisuje važnost međusobnog razumijevanja i odgovornosti. Pitanja također pomažu djetetu da razjasni situaciju u kojoj se nalazimo i da iz nje izvuče najbolje.


„Čovječe, ispravi se” simpatično je oblikovana igrica o dječjim pravima. UNICEF  nudi igru i „zabavno putovanje“ djece kroz prava koja im pripadaju.  Jako je simpatično napravljena i zabavna. Učenici kroz igricu otkrivaju zašto su prava jako važna i kakva sve prava postoje, što su potrebe, a što želje…Nema nastave u školi-što sad?(interaktivna prezentacija)
Ana Mihovilović, psihologinja, napravila je prezentaciju za učenike pod nazivom "Nema nastave u školi? Što sada?" Kroz prezentaciju objašnjava, na učenicima prihvatljiv način, što je to koronavirus, kako od njega zaštiti sebe i bližnje, kako izvući najbolje od škole na daljinu te kako se nositi s osjećajima poput straha, zbunjenosti, ljutnje ili brige koji se pojavljuju u vrijeme karantene. Osim što se na ovakav način pružaju informacije koje su djeci potrebne, želi ih se i ohrabriti da se ne ustručavaju obratiti svojim učiteljima i stručnim suradnicima s bilo kakvim pitanjima koja imaju. Prezentacija je namijenjena djeci od 1. do 4. razreda osnovne škole, iako od nje koristi mogu imati i starija djeca.  Idealno bi bilo, kad bi i roditelji pogledali prezentaciju zajedno s  djecom.


Vikend se bliži, a s vikendom još jedna lijepa terapeutska priča autorica Susan Perrow i  Silviah Njagi temeljena na motivaciji i kreativnosti. Kako uspjeti? Kako nešto lijepo izgraditi?  Kako stvoriti i onda kad nemaš od čega, kad ti nedostaje materijala...ili ga imaš vrlo malo? Kako graditi nešto u izvanrednim okolnostima na koje ne možemo utjecati? Kako kreirati ako nam je nešto (ili netko?) oduzeo ono nešto što smo nekad imali...?

__________________________________________________
OPIS: U čemu je tajna ove aplikacije? Vizualno ugodna obitelj fontova dizajnirana kako bi se poboljšala detekcija slova i prepoznavanje oblika slova. Istraživanje je pokazalo da smanjuje vrijeme čitanja i broj pogreški te mentalni napor potreban za čitanje. Iz knjižnica odaberite slobodno dostupne knjige. Pogodnosti koje aplikacija pruža je mogućnost da tekst prilagodite na način koji omogućava najlakše čitanje te primijenite na cijelu knjigu.

__________________________________________________

 
preskoči na navigaciju