preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josip Pupačić Omiš

Login
KALENDAR
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

HUMANITARNA AKCIJA

VIRTUALNE UČIONICE

.

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
UPISI

TJEDAN JOSIPA PUPAČIĆA
.

 
 

SAMOVREDNOVANJE

GLOBE program

Meteorološka postaja OŠ Josip Pupačić - Omiš
                                                             


                                                           

Meteorološka postaja PŠ Kučiće

.

 

.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 12. 2011.

Ukupno: 907261
Ovaj mjesec: 7612
Danas: 8
MALA PLANINARSKA ŠKOLA

NAJAVA SEDMOG I OSMOG(Završnog) IZLETA

 

NAJAVA IZLETA ZA 8. 5. 2019.

 

DATUM: 8. 5. 2019. - SRIJEDA

MJESTO: Fortica  

POLAZAK: u 8.30 sati ispred OŠ Josipa Pupačića

POVRATAK: Pješačenje, dolazak u Omiš (ispred škole) oko 12.00 sati.

OPREMA: ruksak, sportska ili planinarska obuća, kabanica, suha preobuka, dovoljno vode(minimalno 1L), šilterica, hrana po potrebi.

PRIJAVE: na e-mail: marko.kuvacic1@skole.hr najkasnije do utorka 7.5.2019. u 20.00

U sklopu 8. Festivala planinarstva u Omišu, organizira se izlet na Forticu. Djeca će na Fortici sudjelovati u edukativnom kvizu u organizaciji Pd Imber.

Molimo roditelje da 7. 5. 2019. iza 20.00 provjere ovu stranicu kako bi na vrijeme uočili eventualnu obavijest o odgodi izleta uslijed vremenskih neprilika.

Učenicima jutarnje smjene koji prisustvuju izletu opravdan je izostanak iz škole. Učenici popodnevne smjene oslobođeni su ispitivanja i pismenih zadaća.

Prilikom prijave navesti na koji izlet prijavljujete dijete.

 

NAJAVA IZLETA ZA 10. i 11. 5. 2019. 

Završni izlet male planinarske škole je obvezni dvodnevni izlet na Mosor, planinarski dom Umberto Girometta. Zbog mogućnosti planinarskog doma, broj djece na ovaj izlet je ograničen. U slučaju prevelikog odaziva, prednost odlaska na izlet imaju djeca s više odrađenih izleta tijekom Male planinarske škole. 

 

DATUM: 10. 5. 2019. - PETAK

MJESTOMosor (Omiš - Sitno - Pl. dom Umberto Girometta - Dubrava - Omiš)  

POLAZAK: 10.5. 2019. Petak, autobusom u 15.30 sati ispred OŠ Josipa Pupačića

POVRATAK: Autobusom, dolazak u Omiš (ispred škole) 11.5.2019. oko 13.00 sati.

CIJENA: Noćenje u planinarskom domu: 30kn

                Hrana u planinarskom domu, večera i doručak: 50kn

                Prijevoz autobusom u oba smjera: 40kn

                Ukupno:                                          120kn 

OPREMA: ruksak, sportska ili planinarska obuća, kabanica, suha preobuka, dovoljno vode(minimalno 1L), šilterica, pribor za osobnu higijenu, 

                   hrana po potrebi.

PRIJAVE: na e-mail: marko.kuvacic1@skole.hr najkasnije do srijede 8.5.2019. u 18.00

 

NAPOMENE.

Učenicima popodnevne smjene koji sudjeluju na izletu opravdan je izostanak iz škole. 

Potvrdu o završenom tečaju Male planinarske škole dobiju polaznici koji su sudjelovali na 60% i više izleta.

Molimo roditelje da 10. 5. 2019. iza 10.00 provjere ovu stranicu kako bi na vrijeme uočili eventualnu obavijest o odgodi izleta uslijed vremenskih neprilika.

Prilikom prijave navesti na koji izlet prijavljujete dijete.

Molimo Vas da nas, u slučaju bilo kakvih nejasnoća ili pitanja, slobodno kontaktirate putem e-maila: marko.kuvacic1@skole.hr

 

 


ODA PROLJEĆU 28.4. 2019.

Dana 28.4.2019(nedjelja) održao se 6. izlet Male planinarske škole. 

Izletom na Imber polaznici Male planinarske škole uveličali su tradicionalnu 28. Odu proljeću u organizaciji Pd Imber, koja je ove godine bila i rekordna po broju posjetitelja. Zadovoljstvo nam je reći da je, od ukupnih preko 400 posjetitelja, Mala planinarska škola sudjelovala sa 30 svojih polaznika.

Nakon okupljanja dijela polaznika ispred škole i kratke vožnje do igrališta Bila njiva u Borku, gdje nam se priključuju ostali polaznici s nekolicinom roditelja, započinjemo naš uspon na Imber. Laganim tempom, uz mnoge pauze, napredujemo prema odredištu. Penjući se prema vrhu, otvara nam se sve ljepši pogled na naš Omiš i na otoke. 

Jako brzo stižemo na odredište, te nalazimo svoje pozicije na livadi u hladu gdje prvo odmaramo malo, a zatim kratimo vrijeme u zajedničkim igrama i druženju. Nakon nekog vremena, došao je trenutak za proglašenje najljepših pjesama o proljeću i planinarenju. Valja napomenuti da su sve nagrade otišle u ruke polaznika Male planinarske škole, te pobjednicima ovim putem još jednom čestitamo. 

Mnogo nas je razveselilo zvono koje je oglasilo početak ručka, famoznog fažola kojem se većina nas jako radovala, te brzo stajemo u red čekajući svoji porciju. No još više od ručka nas je razveselilo ono što je uslijedilo nakon. Natjecanje u skakanju u vrećama. Skupilo se nekoliko ekipa po tri člana. Od malo manje djece, do neke malo veće djece svi su dali 110 posto svojih mogućnosti, a mi napominjemo da su pobjednici bili opet polaznici Male planinarske škole, kojima još jednom čestitamo. 

Nakon podjele diploma pobjednicima, okupljamo se i započinjemo naš povratak prema omišu. 

Htjeli bi još jednom zahvaliti Planinarskom društvu Imber na super organizaciji, odličnom ručku i svemu ostalome što nas je oduševilo na ovom izletu.

 

 


NAJAVA IZLETA “ODA PROLJEĆU“ ZA 28. 04. 2019.

DATUM: 28. 04. 2019. - NEDJELJA

MJESTO: Imber (Omiš- Bila njiva – Imber – Bila njiva -Omiš)

POLAZAK: u 8.30 sati ispred OŠ Josipa Pupačića

                       Ili 9.00 igrališta Bila Njiva u Borku

POVRATAK: Pješačenje, dolazak u Omiš (ispred škole) oko 15.00 sati.

OPREMA: ruksak, sportska ili planinarska obuća, kabanica, suha preobuka,   dovoljno vode(minimalno 1l), šilterica, hrana po potrebi.

PRIJAVE: na e-mail: marko.kuvacic1@skole.hr najkasnije do subote 27.04.2019. u 20.00

 

VAŽNE NAPOMENE:

Na navedeni izlet pozivamo sve roditelje i ostale članove obitelji da u što većem broju uveličamo 28. „“Odu proljeću“ na Omiškoj Dinari.

Predviđeno okupjanje je na igralištu Bila njiva u Borku u 9.00, a za djecu(ne i roditelje) koji nemaju mogućnosti prijevoza na Bilu njivu osiguran je prijevoz od Osnovne škole.

Molimo Vas da u prijavi navedete hoće li dijete doći na Bilu njivu ili kod Osnovne škole.

Radove za natječaj Najbolja pjesme o proljeću i planinarenju predati voditelju izleta prilikom okupljanja. (Na rad napisati ime, prezime i razred)

Molimo roditelje da u subotu 27. 04. 2019. iza 20.00 provjere ovu stranicu kako bi na vrijeme uočili eventualnu obavijest o odgodi izleta uslijed vremenskih neprilika.

 


Obavještavamo polaznike Male planinarske škole i roditelje da se sutrašnji izlet na Forticu (13. 4.)  ODGAĐA   zbog nepovoljne vremenske prognoze. Izlet će biti održan iza proljetnih praznika, a o točnom datumu obavijest početkom tjedna prije polaska.


NAJAVA IZLETA ZA 13. 04. 2019.

 

DATUM: 13. 04. 2019. - SUBOTA

MJESTO: Fortica (Omiš – Fortica – Omiš)

POLAZAK: u 9.00 sati ispred OŠ Josipa Pupačića

POVRATAK: Pješačenje, dolazak u Omiš (ispred škole) oko 12.30 sati.

OPREMA: ruksak, sportska ili planinarska obuća, kabanica, suha preobuka, dovoljno vode(min. 1l), šilterica, hrana po potrebi.

TEME ZA OBRADU: Penjanje, Opasnosti, pomoć i spašavanje u planini.

PRIJAVE: na e-mail: marko.kuvacic1@skole.hr najkasnije do petka 12.04.2019. u 20.00

 

Molimo roditelje da u petak 12. 04. 2019. iza 20.00 provjere ovu stranicu kako bi na vrijeme uočili eventualnu obavijest o odgodi izleta uslijed vremenskih neprilika.

Izlet poslije navedenog nam je izlet na Imber 28.4. 2019 (nedjelja), gdje ćemo sudjelovat u tradicionalnoj Odi proljeću. Ovim putem podsjećamo na Natječaj za najbolju pjesmu o proljeću i planinarenju. Najbolje tri pjesme će dobiti vrijednu nagradu organizatora.

 


ODRŽAN PETI IZLET

Dana 30.3. 2019., subota, održao se peti izlet Male planinarske škole. Na izletu je sudjelovalo 27 polaznika Male planinarske škole.

Nakon okupljanja u dvorištu naše škole, busom smo se zaputili u Lokvu. Nakon kratke vožnje, stižemo u Lokvu te započinjemo s planinarenjem. Odmah na početku izleta uslijedio je i najteži dio dosadašnje Male planinarske škole - uspon na Sv. Vida. Uz česte pauze, hrabro napredujemo prema crkvici Sv. Vida uživajući u prekrasnom pogledu na more, otok Brač i planinu Biokovo. Kad nas je lagano počeo hvatati umor, uslijedilo je olakšanje. Stigli smo do crkvice te uzimamo malo veću pauzu za sendviće i piće. Najteži dio puta tada smo ostavili iza sebe. Tijekom pauze, upoznajemo se s planinarskim zemljovidom, učimo osnovne topografske znakove te pronalazimo mjesto na kojem se nalazimo. 

Nakon što smo napunili baterije i dovoljno se odmorili, nastavljamo s izletom. Hodajući po grebenu, krećemo se prema Imberu (odredištu na jednom od sljedećih izleta), no u jednom trenutku skrećemo u šumu i započinjemo spuštanje prema mjestu Podašpilje. Nakon ulaska u šumu, radimo još jednu malo veću pauzu. Laganim tempom spuštamo se prema Podašpiljama, gdje uskoro i stižemo. Tamo nas čeka osvježenje i prijevoz do Kaštil Slanice. 

Kad smo svi stigli do Kaštil Slanice, ukrcali smo se u brod te laganom vožnjom stigli do Omiša. 

Na izletu je sudjelovalo 27 polaznika Male planinarske škole, te s njima u pratnji 6 učitelja i 9 članova Pd Imber.

Sljedeći izlet najavljujemo za 13.4.2019. (subota), a daljnje informacije o tom izletu očekujte na stranici uskoro.

 


NAJAVA PETOG IZLETA 30.3.2019

 

DATUM: 30. 03. 2019. - SUBOTA

MJESTO: Lokva (Lokva – Sv. Vid – Podašpilje – Radmanove mlinice – Omiš)

POLAZAK: u 9.00 sati autobusom ispred OŠ Josipa Pupačića

POVRATAK: Brodom iz Radmanovih mlinica, dolazak u Omiš (ispred škole) oko 14.30 sati.

OPREMA: ruksak, sportska ili planinarska obuća, topla vjetrovka, kabanica, suha preobuka, dovoljno vode, hrana po potrebi.

TEME ZA OBRADU: Kretanje i boravak u planinama, Zaštita prirode, Orijentacija

NAPOMENA: Molimo roditelje, ako već nisu, da na dan izleta donesu ili po djeci pošalju ispunjene prijavnice za članstvo u planinarskom društvu.  

 Cijena prijevoza autobusom do Lokve - 15kn

Cijena vožnje brodom iz Radmanovih mlinica do Omiša – 25kn, ukupno 40kn

PRIJAVE: na e-mail: marko.kuvacic1@skole.hr najkasnije do petka 29.03.2019. u 19.00

 

Molimo roditelje da u petak 29. 03. 2019. iza 19.00 provjere ovu stranicu kako bi na vrijeme uočili eventualnu obavijest o odgodi izleta uslijed vremenskih neprilika.

 

NAPOMENA ZA IZLET "ODA PROLJEĆU" IMBER 29.4.2019

U sklopu "Ode proljeću" na Imberu 28.4.2019., izletu na kojem ćemo sudjelovati, održava se natječaj za najbolju pjesmu o proljeću i planinarenju. Ovim putem pozivamo vas roditelje da potaknete djecu da napišu jednu pjesmicu te dobiju šansu za osvajanjem jedne od vrijednih nagrada organizatora, Planinarskog društva Imber Omiš. Najbolje 3 pjesme izabrati će stručna komisija.

 


ODRŽAN ČETVRTI IZLET

U subotu 16.3.2019. održan je četvrti izlet Male planinarske škole. Ovaj put smo iz Ostrvice.  Ilirskom riječnom stazom, planinarili do Zakučca. 

Izlet je započeo okupljanjem na autobusnom kolodvoru na Priku, nakon prozivke upućujemo se autobusom prema Ostrvici. Nakon kratke vožnje stižemo u selo gdje nas dočekuje gospodin Nenad Krcatović (ovim putem zahvaljujemo barba Neni na gostoprimstvu), koji nas vodi u obilazak i održava kratko predavanje na izvoru Pokornik i na lokalitetu Miri, gdje se nalaze ostaci staroantičke rimske palače iz 5. stoljeća.

Pozdravivši se s barbom Nenom nastavljamo naš izlet kroz polje te ubrzo stižemo na početak Ilirske riječne staze. Staze koju su vrijedne ruke članova Pd Imber i ostalih entuzijasta, prije četiri godine, obnovile te omogućile nama i ostalim planinarima i ljubiteljima prirode uživanje u ljepotama kanjona Cetine. Nakon upoznavanja s biljnim i životinjskim svijetom kanjona Cetine započinjemo spuštaje u kanjon. 

Laganim tempom uz kratke pauze napredujemo prema Zakučcu, putom nailazimo na mnoga mjesta s kojih se pruza prekrasan pogled na kanjon i rijeku Cetinu. Vrijeme nam brzo prolazi, prijeđeni kilometri se gomilaju te uskoro stižemo na odredište u Zakučcu. Ovog puta s malim zakašnjenjem(cca 15min). 

U izletu je sudjelovalo 55 polaznika Male planinarske škole, te s njima u pratnji 6 učitelja i 8 članova Pd Imber.

Sljedeći izlet najavljujemo za 30.4.2019. (subota), a daljnje informacije o tom izletu očekujte na stranici za nekoliko dana.

 

 


NAJAVA IZLETA ZA 16. 03. 2019.

 

DATUM: 16. 03. 2019. - SUBOTA

MJESTO: Ostrvica (Ostrvica – Ilirska staza – Zakučac - Omiš)

POLAZAK: u 9.00 sati s autobusnog kolodvora na Priku

POVRATAK: Pješačenje, dolazak u Omiš (kolodvor) oko 13.00 sati.

OPREMA: ruksak, sportska ili planinarska obuća, topla vjetrovka,  kabanica, suha preobuka, dovoljno vode, hrana po potrebi.

TEME ZA OBRADU: Kretanje i boravak u planinama, Zaštita prirode, Orijentacija

NAPOMENA: Molimo roditelje, ako već nisu, da na dan izleta donesu ili po djeci pošalju ispunjene prijavnice za članstvo u planinarskom društvu.  

 Cijena prijevoza autobusom do Ostrvice - 10kn

PRIJAVE: na e-mail: marko.kuvacic1@skole.hr

 

Molimo roditelje da u petak 15. 03. 2019. iza 19.00 provjere ovu stranicu kako bi na vrijeme uočili eventualnu obavijest o odgodi izleta uslijed vremenskih neprilika.

 


MEĐUNARODNI DAN PLANINARA

7. ožuljka se obilježava Međunarodni dan planinara. Tim povodom, svi polaznicima Male planinarske škole, članovima Pd Imber iz Omiša i svim drugim planinarima želimo sretan njihov dan.

 


7. IMBERTREK

POŠTOVANI RODITELJI

Ukoliko ne znate kako bi proveli sljedeće subotnje jutro, evo Vam prilike da Vam djeca pokažu što su do sada naučili u Maloj planinarskoj školi.

Skrećemo Vam pažnju na najkraću utrku 7. Imbertreka, utrku pod nazivom Obiteljski đir dugu cca 5km(slično ili manje od naših dosadašnjih izleta).

Da bi sudjelovali u utrci djeca moraju biti u pratnji roditelja ili staratelja.

Više informacija o samoj utrci  pronađite na Facebook stranici Imbertrek

Prijavu možete izvršiti na linku    https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/845?fbclid=IwAR3syAX_K7xlbj0TlzyYs78rZJ1ZdH08z5BGv8yLMd4R3S5OaAODX8yRTiY 

Utrka je izvan programa Male planinarske škole, ali naša topla preporuka je da bez obzira na to provedete subotnje jutro uživajuči u prirodi.

 

 


ODRŽAN TREĆI IZLET MALE PLANINARSKE ŠKOLE

 

U subotu 2.3.2019. nastavila se Mala planinarska škola izletom u Naklice.

Okupljanje i prozivku odradili smo u Parku don Frane Bulića, kod crkvice Sv. Petra na Priku. Te smo u 9.45 krenuli u Naklice kroz Lisičinu. Praćeni lijepim vremenom te ostavljajući prekrasni pogled na Omiš iza leđa, hrabro smo se uspinjali prema Naklicama. Bez imalo poteškoća uz kratke pauze brzo smo stigli do doma u Naklicama gdje radimo malo veću pauzu. 

Nakon odmora i marende nastavljamo put prema Nakličkim poljima te stižemo do jednoga od lokalnih poljoprivrednika koji nam dopušta da se odmorimo na njegovoj livadi. Okruženi stablima trešanja i breskvi odmaramo te ponavljamo što smo do sada naučili o planinama i planinarenju. Također i učimo nešto više o stranama svijeta i orijentaciji u prostoru. 

Kada je sunce prvi puta zašlo iza oblaka, odlučili smo da je vrijeme za povratak. Laganim korakom vraćamo se istim putem kojim smo i došli te u 13.00 stižemo ponovno u park na Priku.

Izletu je prisustovalo 67 polaznika Male planinarske škole, na koje je budnim okom pazilo 5 učitelja i 9 članova planinarskog društva. 

 

Sljedeći izlet najavljujemo za 16. 3. 2019.(subota), a daljnje informacije o tom izletu očekujte na stranici za nekoliko dana.

 

 


NASTAVLJA SE MALA PLANINARSKA ŠKOLA

 

NAJAVA TREĆEG IZLETA ZA 02. 03. 2019.

 

DATUM: 02. 03. 2019. - SUBOTA

MJESTO: Nakilce (Omiš Priko - Lisičina - Naklice –  Lisičina – Omiš Priko)

POLAZAK: u 9.30 sati iz parka na Priku (pokraj crkvice Sv. Petra)

POVRATAK: oko 12.00 sati pješačenje. Dolazak u Omiš na Priko oko 13.00 sati.

OPREMA: ruksak, sportska ili planinarska obuća, topla vjetrovka, zimska kapa, kabanica, voda, hrana po potrebi.

TEME ZA OBRADU: Kretanje i boravak u planinama, Opasnosti, pomoć i spašavanje u planini

NAPOMENA: Molimo roditelje da na dan izleta donesu ili po djeci pošalju ispunjene prijavnice za članstvo u planinarskom društvu.

PRIJAVE: na e-mail: marko.kuvacic1@skole.hr najkasnije do petka 01.03.2019. u 19.00

 

Molimo roditelje da u petak 01. 03. 2019. iza 19.00 provjere ovu stranicu kako bi na vrijeme uočili eventualnu obavijest o odgodi izleta uslijed vremenskih neprilika.

 


IZVJEŠTAJ S DRUGOG IZLETA

 

Dana 1.12.2018. (subota), održan je drugi izlet polaznika Male planinarske škole. Na izletu je bilo 56 učenika 2. – 4. razreda.

Izlet je započeo okupljanjem i prozivkom na autobusnom kolodvoru na Priku, a zatim smo se autobusom dovezli do Tugara, odnosno mjesnog groblja. Nakon kratkog uvodnog predavanja o planinarskom vođenju, tempu i dinamici hoda te komunikaciji u grupi, započinjemo šetnju prema Stomorici i crkvi Gospe od sniga. Ubrzo stižemo do Truše i nakon prolaska kroz selo skrećemo na lijepo uređeni planinarski put kojim nastavljamo šetnju.

Laganim tempom, uz kratke pauze, ubrzo stižemo na odredište. Zbog jakog vjetra kod crkvice, zaustavljamo se stotinjak metara prije te u zavjetrini radimo veću pauzu koju su djeca iskoristila za obrok, a voditelji za još jedno predavanje o vremenskim nepogodama, opasnostima u planini te otklanjanju istih.

Nakon završenog predavanja odlazimo do Gospe od sniga gdje se, zbog jakog vjetra, kratko zadržavamo te nastavljamo svoju šetnju spuštanjem prema Starom selu Duće. Tijekom spuštanja, osim što smo uživali u lijepom pogledu na more, obližnje otoke, Dugi rat i Omiš, imali smo priliku susresti se sa četiri motorista te u kratkom razgovoru s njima saznajemo da su oni zapravo Enduro motoristi koji se bave vožnjom motora po nepristupačnim putevima. Koliko god ih je bilo zanimljivo vidjeti, dojma smo da im nije mjesto na planinarskom putu, a zbog štete koju su ostavili za sobom.

Nakon dolaska u Staro selo Duće radimo kratku pauzu, nakon koje se upućujemo natrag prema Omišu i kolodvoru, gdje stižemo točno u 13.30.

U vodstvu izleta bilo je 5 učitelja i 6 članova planinarskog društva.

Nakon održanog sastanka voditelja Male planinarske škole, odlučeno je da je ovaj izlet bio zadnji u ovom polugodištu, a zbog obveza djece tijekom narednih vikenda, kao i zbog mogućih nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Budući da se sljedeći izlet predviđa za kraj veljače, molimo roditelje da već od sredine veljače prate obavijesti na ovoj stranici.

 


NAJAVA IZLETA ZA 01. 12. 2018.

 

DATUM: 01. 12. 2018. - SUBOTA

MJESTO: Poljička Planina (Truša - Stomorica - Duće – Omiš)

POLAZAK: u 9.00 sati s autobusnog kolodvora na Priku

POVRATAK: oko 12 sati pješačenje. Dolazak u Omiš (kolodvor) oko 13.30 sati.

OPREMA: ruksak, sportska ili planinarska obuća, topla vjetrovka, zimska kapa, kabanica, voda, hrana po potrebi

TEME ZA OBRADU: Kretanje i boravak u planinama, Opasnosti, pomoć i spašavanje u planini

NAPOMENA: Cijena prijevoza autobusom do Tugara – 10kn

PRIJAVE: na e-mail: marko.kuvacic1@skole.hr najkasnije do četvrtka 29.11.2018 u 19.00

 

Molimo roditelje da u petak 30.11.2018 iza 19.00 provjere ovu stranicu kako bi na vrijeme uočili eventualnu obavijest o odgodi izleta uslijed vremenskih neprilika.

 


ODRŽAN PRVI IZLET MALE PLANINARKE ŠKOLE

 

Dana 17.11.2018. (subota), održan je prvi izlet polaznika Male planinarske škole. Od 93 prijavljena polaznika škole, na izlet su se odazval 73 učenika 2. – 4. razreda.

Izlet je započeo okupljanjem i prozivkom u Planovu, a zatim smo se autobusom dovezli do Radmanovih mlinica te se podijelili u tri grupe. Prva grupa je odmah krenula uzvodno uz rijeku Cetinu preko Luka do Tisnih stina, gdje je održano kratko predavanje s temom Planinarenje i planinarstvo. Druga grupa je u Radmanovim mlinicama odslušala predavanje s temom Zaštita prirode, a treća grupa o Kretanju i boravku u planinama.

Nakon dvadesetak minuta, druga grupa se uputila prema Tisnim stinama, a treća grupa za njima nakon petnaestak minuta. Na taj način su se sve grupe izmijenile u dolasku na krajnju točku izleta, te su sve grupe odslušale sva tri predavanja.

Oko 12.00 sati svi smo opet bili u Radmanovim mlinicama gdje smo dio vremena do povratka proveli u igri i zabavi. Povratak je bio pješice i na polaznu točku izleta smo se vratili oko 13.45 sati.

U vodstvu izleta bilo je 7 učitelja i 5 članova planinarskog društva.

 

NAJAVA SLJEDEĆEG IZLETA

Sljedeći izlet održat će se dana 1.12.2018. (subota) na dionici Truša – Stomorica – Duće – Omiš. Detaljne informacije i prijave biti će objavljene na početku sljedećeg tjedna.

 


MALA PLANINARSKA ŠKOLA

 

U organizaciji škole i planinarskog društva „Imber“ Omiš, s radom je otpočela Mala planinarska škola za učenike 2. – 4. razreda. Škola će se provoditi kroz izlete na planine uz predavanja u blizini Omiša, a odvijati će se u jesenskom i proljetnom turnusu.

Dana 12. 11. u prostorijama škole održan je sastanak s djecom i roditeljima, na koji se odazvalo preko 50 budućih polaznika. Nakon što su upoznati s detaljima organizacije provođenja škole, te planom rada (izleta), najavljen je prvi izlet koji će se održati na terenima Radmanove Mlinice u subotu 17. 11. 2018.

Također su roditelji dobili informaciju da će sve buduće obavijesti (najava izleta, način prijave, odgoda izleta kao i svi ostali detalji vezani za rad škole ubuduće biti objavljivani na ovoj web stranici, ali na linku „ŽIVJETI ZDRAVO, ZDRAVLJE JE MOJ ODABIR“ koji se nalazi lijevo na popisu.


 

preskoči na navigaciju