preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josip Pupačić Omiš

Login
KALENDAR
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

HUMANITARNA AKCIJA

VIRTUALNE UČIONICE

.

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
UPISI

TJEDAN JOSIPA PUPAČIĆA
.

 
 

SAMOVREDNOVANJE

GLOBE program

Meteorološka postaja OŠ Josip Pupačić - Omiš
                                                             


                                                           

Meteorološka postaja PŠ Kučiće

.

 

.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 12. 2011.

Ukupno: 907261
Ovaj mjesec: 7612
Danas: 9
AKTIV MATEMATIKE

VEČER MATEMATIKE 2020

 

Početak prosinca u našoj školi odavno ne možemo zamisliti bez večeri matematike. Od 2013. godine u učionicama naše škole se igramo matematike, a ovaj put te učionice su bile virtualne.

Učenici su iz svojih domova sa  svojim računala i mobitela igrali matematičke kvizove, proučavali digitalne matematičke slikovnice i družili se online.

Ovaj put u večeri matematike je sudjelovalo 109 učenika (od prvog do osmog razreda), a najuspješniji su bili Stipe Brzović iz 5d, Petar Vilić iz 6F, Ana Brzović iz 7c i Josip Vilić iz 8.E.

Večer matematike organizira Hrvatsko matematičko društvo, a u našoj školi ga provode aktivi matematike i razredne nastave.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ZLATNA VEČER  MATEMATIKE
 
U organizaciji učitelja i nastavnika matematike Splitsko-dalmatinske županije i Agencije za odgoj i obrazovanje u utorak, 4. prosinca održala se Zlatna večer matematike u Staroj gradskoj vijećnici (na Pjaci).
 
Ove godine naša škola pripremila je dvije aktivnosti.
 
Matematika i kemija (priredile:Tamara Banović i Ivana Zemunik): 
 
Posjetitelji su imali priliku na zabavan i duhovit način pokazati spretnost i znanje iz kemije i matematike u Escape Roomu pod nazivom "Gdje se sakrio Mendeljejev?". Točnim rješenjima matematičkih i kemijskih mozgalica postupno se dolazilo do cilja, tj. otvaranja lokota na škrinjama u kojima su se skrivale razne nagrade. Voditeljice aktivosti bile su učenice Nina Vukasović, Nika Škorić i Lara Juričić.
 
Matematika (priredili: Božena Kovačić, Ivana Pezo, Ivana Juričević, Marin Juraga):
 
Posjetitelji su imali priliku pogledati tri kratka filma pod zajedničkim nazivom "Život s matematikom". Učenici šestog  (Luce Kaštelan, Bruno Ćubelić) i osmog razreda (Nina Buljević, Lana Crnković, Tara Jerončić, Matea Sovulj, Andrea Smoljanović, Nina Vukasović)  prikazali su situacije iz svakodnevog života te na zabavan i šaljiv način istaknuli važnost poznavanja matematike. 
Ovom prilikom zahvaljujemo na suradnji proizvođaču tekstila tvrtki "Galeb" i trgovini građevinskog materijala "Grom".
 priredila Ivana Pezo
 
 
 
 
 

 

 

 

SVJETSKI DAN TABLICE MNOŽENJA

Svjetski dan tablice množenja obilježen je u petak, 4. listopada 2019. godine,  po 9. put u školama diljem svijeta, ali i u našoj školi.  Ovaj zabavan obrazovni matematički događaj  ima za cilj popularizaciju i približavanje matematike  svakodnevnom životu.

MEĐUNARODNI DAN TOČKE

Međunarodni dan točke obilježava se oko 15. rujna od 2009. godine. U projektu sudjeluje više od 8 milijuna učenika, nastavnika i knjižničara u 168 zemalja. Naime, cilj je potaknuti kreativnost i povjerenje među učenicima, ohrabriti ih da istražuju svoje kreativne strane, da "ostave trag i vide gdje će ih on voditi".

Skupovi točaka u ravnini - učenici 5.F razreda i učiteljica Ivana Pezo.

 

  

 

 

 

SVJETSKI DAN MATEMATIKE

Nakon dvije godine pauze održano je najmasovnije online učeničko natjecanje  World Education Games. Naši učenici su ponovo sudjelovali matematičkom dijelu tog natjecanja:  Svjetskom danu matematike (World Maths Day WMD).

Svjetski dan matematike se, uz manje prekide, održava od 2007 godine.

Događanju se kao partner priključio i UNICEF s ciljem da poveže nedostupne i udaljene krajeve u rješavanju zadataka napisanih na univerzalnom jeziku matematike koje svaki Zemljanin razumije.

Naša škola u ovom natjecanju sudjeluje od 2010 godine.

Ove godine u igri su sudjeloval je više od 100 učenika viših razreda naše škole. Osim u informatičkoj i matematičkoj učionici i knjižnici naši učenici su rješavali zadatke i kod kuće. Učenici iz Kučića su se ovom svjetskom natjecanju priključili iz svoje područne škole.

 

 

AKTIV MATEMATIKE

 

 

FESTIVAL MATEMATIKE

 

Učenici naše škole sudjelovali su na Festivalu matematike koji se održao 12.5. u Splitu.

Učenice 6.k razreda Josipa Kovačić i Antea Topić pozvane su na završnicu STEM lige gdje su prezentirale svoj rad za koji su pohvaljene i nagrađene.

 

 

 

 

 

 

IMAMO DRŽAVNOG PRVAKA!

 

Na državnom natjecanju iz astronomije koje je ove godine održano od 8. do 10. svibnja u Kutini sudjelovali su i učenici 8 K. razreda naše škole Neno Radić i Stjepan Vukasović. Natjecanje se sastoji od pisanog testa iz zadataka i teorije astronomije, izrade praktičnog rada i obrane rada. Nakon što su zbrojeni svi elementi bilo je jasno da je Neno osvojio (uvjerljivo) prvo mjesto u državi, a Stjepan četvrto.

Izvještaj i kompletne rezultate natjecanja možete pogledati ovdje

Tema kojom su se naši učenici naše škole bavili ove godine bila je "Određivanje perioda rotacije Jupitera" u kojoj su svoje znanje iz matematike i fizike iskoristili u istraživanju svojstava rotacije najvećeg planeta Sunčeva sustava. Rad je odabran za izlaganje na ceremoniji zatvaranja natjecanja kao jedan od najoriginalnijih radova (slika ispod).

Stjepan i Neno izlažu nagrađeni rad na zatvaranju natjecanja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

 

Školsko natjecanje iz matematike 26.1.2017

4. razred

 1. Ljubo Herceg
 2. Josip Vilić
 3. Mihael Jerčić

 

5 razred

 1. Tara Jerončić
 2. Petar Topić
 3. Lana Crnković

 

6. razred

 1. Frane Marušić
 2. Tara Tafra
 3. Nika Tomasović

 

7. razred

 1. Matea Bakota
 2. Marija Hrstić
 3. Marin Ginoski

 

8. razred

 1. Ivona Buljević
 2. Neno Radić
 3. Marina Sovulj

 

ŽUPANIJSKO NATJECANJE SUDOKU I LOGIČKI ZADATCI

Ekipa naše škole u sastavu: Andrija Kalajžić, Mateo Raboteg, Lucija Kovačić i Ivana Granić je osvojila treće mjesto na prvenstvu osnovnih i srednjih škola SUDOKU.

Selfi s medaljom za 3. mjesto

Selfie ekipe s osvojenom medaljom

Ovo prvenstvo se održava po treći put u organizaciji Hrvatske Mense, AZOO podružnica Split i Splitskog matematičkog društva, a natjecanju je po prvi put sudjelovala i naša škola. Osim rješavanja različitih vrsta sudokua (Klasika, par-nepar sudoku, susjedni sudoku, niz sudoku, brzinac, VX sudoku, suma sudoku, kendoku), natjecatelji su rješavali i različite logičke zadatke. Nakon pregleda zadataka i zbrajanja bodova veliko iznenađenje natjecanja je bila upravo naša ekipa (Andrija Kalajžić, Mateo Raboteg, Lucija Kovačić, Ivana Granić i prof. Tomislav Sorić (voditelj)) koja je u svom prvom nastupu osvojila 3. mjesto.

Prvenstvo je održano 21.1. na splitskom FESB-u.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VEČER MATEMATIKE 2016

 

I ove godine je u školi održana večer matematike. Sudjelovalo je ukupno 402 učenika. Nakon matematičkog druženja podijeljene su priznanice najboljima na školskom prednatjecanju i sudionicima Centra izvrsnosti iz matematike iz naše škole.

 

 

 

 

 

 

ŠKOLSKO PREDNATJECANJE IZ MATEMATIKE

Naše školsko prednatjecanje za učenike petih i šestih razreda održano je 16.11.

Najbolje rezultate su postigli:

PETI RAZRED:

Nina Reljić 5d
Lana Kovačević 5 b
Andrea Smoljanović 5 c

 

ŠESTI RAZRED:

Lucija Blažević 6f
Nika Tomasović 6e
Nora Herceg 6d

 

Čestitamo najboljima, a ostalima želimo više sreće i da se malo više potrude na školskom natjecanju koje će se održati u siječnju.

Najbolji sa prednatjecanja će zaslužena priznanja dobiti na večeri matematike 6. prosinca.

 

 

 

 

CENTAR IZVRSNOSTI SPLITSKO - DALMATINSKE ŽUPANIJE

Novootvoreni Centar izvrsnosti iz matematike Splitsko – dalmatinske županije pohađat će i pet učenica naše škole: Petašice Nina Reljić,i Tara Jerončić, sedmašica Matea Bakota te učenice osmog razreda Marina Sovulj i Ivona Buljević.

Među najbolje matematičare u županiji testiranjem je odabrano 135 osnovaca i 79 srednjoškolaca.

Centar izvrsnosti je svečano otvoren u 12.11.2016, a napredna nastava iz matematike održavat će se tijekom 14 subota, po četiri školska sata, do ožujka sljedeće godine. Prvi dan nastave održan je u subotu, 19.12. 2016.

 

 

 

FINALE MEĐUNARODNOG ERATOSTENOVOG FOTO NATJEČAJA

Po peti puta se  u sklopu Inspiring Science Education (ISE) projekta, u rujnu 2016. godine održao Eratostenov eksperiment - globalni eksperiment u kojem se mjeri opseg Zemlje po meridijanu, kada sunčeve zrake padaju na ekvator pod pravim kutom. Za ovaj eksperiment je potreban samo štap i sunčeva sjena. Eksperiment se diljem svijeta provodio 22. rujna 2016. godine.

U našoj školi se Eratostenov eksperiment održao po drugi put.

 

 

 

 

Ovaj put su ga proveli učenici Mateo Raboteg, Ivana Granić i Ivona Buljević. Opseg Zemlje su računali  usporedbom rezultata mjerenja s drugim europskim školama i koristeći svoje znanje matematike (Kutovi uz presječnicu paralelnih pravaca, Duljina kružnog luka)

Uz ovaj međunarodni eksperiment je održan i foto – natječaj, a jedna od naših fotografija je bila među 10 najboljih fotografija eksperimenta.

http://portal.opendiscoveryspace.eu/sites/default/files/img_0218.jpg

http://eratosthenes.ea.gr/en/content/contest-winner-september-2016

 

 

 

 

 

 

 

 

PRIJAVE ZA STEM LIGU DO 20.10. 2016.

 

Što je STEM liga?

 

STEM liga je natjecanje parova učenika osnovnih i srednjih škola.

Prva sezona STEM lige počinje 10. 10. 2016. i završava 4. 4. 2017.

Provodit će se kroz 12 kola tijekom školske godine (svako drugi utorak se objavljuju zadaci novog kola): 11. 10. ; 25. 10.; 8. 11.; 22. 11; 6. 12.; 20.12.; 17. 1. 2017.; 31. 1.; 14.2.; 28.2.; 14.3. i 28. 3.

Liga završava 4. 4. 2017. konačnom objavom poretka ligaškog dijela natjecanja.

Najbolje ekipe u svakoj od kategorija bit će pozvane na završno natjecanje koje će se održati u sklopu Festivala matematike 5. 5. 2017. godine u Hotelu Zagreb u Splitu (Duilovo).

 

Zadaci

Zadaci su projektnog tipa s naglaskom na korelaciju STEM područja. Osmišljeni su tako da razvijaju samostalnost učenika i usmjeravaju ih na korištenje tehnologije kroz matematičko i logičko razmišljanje. Potiču učenike od najranije dobi na bavljenje STEM-om i istraživački pristup u učenju.

 

Kako se prijaviti?

Potrebno je popuniti PRIJAVNICU koja se nalazi na web stranici Centra za razvoj obrazovanja www.crost.hr.

Upisuju se podaci o učenicima - sudionicima lige, o školi, kategoriji natjecanja i mentoru.

 

Večer matematike 2015

Ovogodišnja večer matematike je održana 10.12. U matematičkim igrama je sudjelovalo preko 300 učenika, a radionice su uz naše učitelje matematike i razredne nastave vodili i odabrani učenici.

U sklopu ovogodišnje večeri matematike dodijeljene su nagrade najboljim učenicima školskog natjecanja iz matematike. Nagrade je uručila dr.sc.Snježana Braić, docentica Prirodoslovno - matematičkog fakulteta u Splitu.

SVJETSKI DAN MATEMATIKE

Naši učenici su sudjelovali u Svjetskom danu matematike (World Maths Day WMD), koji se odvija u sklopu najmasovnijeg svjetskog učeničkog on-line natjecanja: World Education Games.

Od 13.-15. listopada u igri je sudjelovalo 6 milijuna učenika iz čitavog svijeta

Svjetski dan matematike se, uz manje prekide, održava od 2007 godine. U događaj je kasnije dodan  World literacy day – WLD -natjecanje u pravilnom pisanju engleskog jezika i World Science day – WSD natjecanje u poznavanju zakonitosti u prirodi.

Zbog male jezične barijere WLD i WSD kod nas nisu omiljeni kao WMD.

Događanju se kao partner priključio i UNICEF s ciljem da poveže nedostupne i udaljene krajeve u rješavanju zadataka napisanih na univerzalnom jeziku matematike koje svaki Zemljanin razumije.

Naša škola u ovom natjecanju sudjeluje od 2010 godine.

Da bi učenik pristupio igri potrebno mu je računalo i Internet te korisničko ime i lozinka.

Kad se učenik prijavi u igru program traži 4 sudionika iz cijelog svijeta da se natječu s njim. Učenik treba pored zadatka upisati točno rješenje i potvrditi ga pritiskom na tipku Enter. Natjecatelji dobivaju iste zadatke i rješavaju ih u 60 sekundi.

U svakom se trenutku na dijagramu može pratiti napredak suigrača čime igra dobiva na napetosti.

Kad istekne 60 sekundi učenik dobije izvještaj o ostvarenom mjestu i rezultatu koji je ostvario u igri, te o zadacima na koje je dao točan odnosno netočan odgovor.

 

Ovo natjecanje je izvrstan način  za izvježbati sposobnost brzog i točnog računanja i stjecanje sigurnosti od koje će učenici imati  velike koristi u rješavanju težih matematičkih zadataka.

Ove godine u igri su sudjelovali učenici viših razreda naše škole - ukupno 105 učenika. Osim u informatičkoj učionici i knjižnici naši učenici su rješavali zadatke i kod kuće. U informatičkoj učionici igri su se priključili i učenici 4. razreda s učiteljicom Ružicom Jerončić.

 

Osim što se učenici natječu u zadacima iz matematike na različitim razinama imaju i priliku da nauče nešto o državama u kojima im se nalaze suigrači, o vremenskim zonama u svijetu…

 

preskoči na navigaciju