preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josip Pupačić Omiš

Login
KALENDAR
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

OBAVIJESTI

smiley učitelji, roditelji, učenici#BudimoOdgovorni


 

VIRTUALNE UČIONICE

.

RASPORED SATI

O M I Š 
raspored_šk.god. 2020./21.

Cjelokupan raspored učitelja
Cjelokupan raspored razreda 
Raspored za pojedine razrede (5-8) 
Raspored za nastavnike 
Raspored-francuski-izborna 
Raspored-njemački-izborna 
Primjena od 16.9.2020.

K U Č I Ć E 
raspored_šk.god. 2020./21.

Cjelokupan raspored učitelja 
Raspored za pojedine razrede
Primjena od 14.9.2020.

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
UPISI

TJEDAN JOSIPA PUPAČIĆA

.

 
 

SAMOVREDNOVANJE

GLOBE program

Meteorološka postaja OŠ Josip Pupačić - Omiš
                                                             


                                                           

Meteorološka postaja PŠ Kučiće

.

 

.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 12. 2011.

Ukupno: 831769
Ovaj mjesec: 12891
Danas: 9
 

SVJETSKI DAN IZUMITELJA

Međunarodni dan izumitelja obilježava se 9. studenoga. Na taj dan rođena je inovatorica u području bežičnih komunikacija Hendy Lamarr. Bez njezina izuma mi danas ne bi imali WiFi. Na današnji dan prisjećamo se velikih izumitelja koji su promijenili povijest i poboljšali naš svakodnevni život. Na satu biologije, učenici 7.d razreda  prisjetili su se izumitelja koji su svojim inovacijama uljepšali hrvatsku i svjetsku svakodnevnicu.

Njihove radove možete pogledati na poveznici: 

https://padlet.com/tamarabanovic/Danizumitelja0911

 


šk.god. 2020./21.
 

U našoj školi obilježili smo Svjetski dan hrane i Dan rječnika. Cilj projekta bio je potaknuti učenike na korištenje rječnika, na kreativnost i istraživanje pri izradi višejezičnog slikovnog rječnika, na usvajanje vokabulara u svrhu komunikacije, te na upoznavanje različitih naziva za hranu diljem svijeta.

                                              Aktiv stranih jezika

 
šk.god. 2019./20.

Natjecanje – izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja
vizualnih umjetnosti i dizajna ‒ LIK 2019./2020.
 
Uradak prošlogodišnje osmašice Ane Čagalj s motivom Mile Gojsalić (mentor: Aleksandra Radunić) odabran je kao jedan od dvadeset najboljih na županijskoj razini u kategoriji 1A (osnovne škole od 5.-8. razreda). Vjerujemo da će svoju nadarenost i sklonost crtanju iskoristiti u svom budućem školovanju i životu.

Ove godine zbog koronavirusa nije održana fizička izložba pa nam preostaje samo njihova virtualna prezentacija. Virtualna izložba učeničkih radova LIK 2019./2020. s najuspješnijim učeničkim radovima na županijskoj razini nalazi se na sljedećem linku:

https://padlet.com/lik2020sdz/hykjb6z5nej3o5dk

Likovni zadatak za učenike je bio izraditi strip s naslovom i slikama  (šest do osam kadrova). Tekst treba biti sastavni dio stripa. Sadržaj i tekst stripa treba planirati na temu spomenika kulturno-umjetničke baštine i legendi.

Likovni radovi su vrednovani prema sljedećim elementima i kriterijima :

  • originalnost ideje i poruke (individualni izraz i izbjegavanje šablonskih i stereotipnih prikaza)
  • kreiranje nastavnog sadržaja: likovni jezik/jasnoća poruke/primjena ključnih pojmova
  • primjena likovne-vizualne tehnike
  • interdisciplinarni pristup

Ključni pojmovi: crta, ploha, kadar, kompozicija, strip

Priredila: Aleksandra Radunić


LiDraNo 2019./2020.
 
Samostalni novinarski rad (Razgovor s Enesom Kiševićem) prošlogodišnje osmašice Nine Perkušić odabran je za državnu razinu smotre LiDraNo u školskoj godini 2019./2020.
Nini želimo uspješan nastavak školovanja i još ovakvih iznimnih uspjeha!
 

Istraživački radovi

Tijekom nastave na daljinu, učenici 5. i 7. razreda izvodili su pokuse u svojim domovima i na temelju dobivenih  rezultata  donosili zaključke. Tijekom virtualne nastave, istraživačkih radova je bilo mnogo, neke od njih možete i pogledati na sljedećoj povezinici. Radove je uredila predmetna učiteljica Vedrana Pivčević, prof.  

https://bit.ly/31hzb1p


Digitalni fotoherbarij!

U nemogućnosti organizacije terenske nastave i sakupljanja primjeraka biljaka za izradu herbarija, u on line okružju učenici 6.d razreda izradili su zajednički fotoherbarij koristeći digitalni alat BookCreator.

Nastavu prirode oživjeli smo prekrasnim fotografijama koje su učenici sami napravili u svom okružju  i proširili svoja znanja o biljkama koristeći dostupnu literaturu. Iz toga suradničkog rada, nastala je ova prekrasna knjižica: „Biljke primorskih travnjaka“.

Njihova mentorica je učiteljica Prirode, Tamara Banović.

https://read.bookcreator.com/Jd--Xz6PKyVroC4XtSw2aslwtdDon9ihCplgktvIB30/kiJXjW07QICsnNGDg6vJqw

 


Čestitamo Dan državnosti!


Svjetski dan sporta

Učenici 7. i 8. razreda na nastavi Francuskog jezika  obilježili su Svjetski dan sporta (29.05.) U svojim radovima predstavili su svoje omiljene sportaše koji dolaze s francuskog govornog područja. Njihove radove možete pogledati na sljedećoj poveznici: 

https://bit.ly/3dw7F3S

 


Poetska škirnjica

Zavirite i vi u malu poetsku škrinjicu, pročitajte radove učenika 6. c, 6.d i 8.c razreda koje su napisali na satu Hrvatskog jezika, s učiteljicom Majom Ćurlin.

https://carnet-my.sharepoint.com/:w:/g/personal/bernarda_klaric_skole_hr/EZ52qAyZEeFDj-_OabskVUkBXfrM3AffLAJB5vXs70gmpQ?e=OyIJMe

 


Dan Europe

Učenici 6. razreda s učiteljicom Alenkom Munitić obilježili su Dan Europe na nastavi Francuskog jezika. Njihove radove možete pogledati na sljedećoj poveznici:

https://bit.ly/300MPWm

 


Liturgijski predmeti/posuđe

 
Kršćani se okupljaju na euharistijska i druga liturgijska slavlja. U tim se prilikama rabe posebni predmeti kojima se naglašava uzvišenost, sklad i ljepota svetih obreda i susreta s Bogom. Učenici 6.c i 6.d razreda proveli su malo istraživanje i otkrili na koji su način predmeti i posuđe koje koristimo u svakodnevnom životu bili nadahnuće za određivanje forme liturgijskim predmetima. Radove je priredila vjeroučiteljica Sanja Pešić.
 

https://sway.office.com/kp4EbZoiRRqMMEih?ref=Link&loc=play

 

Istraživačka nastava iz Prirode

Važna metoda u razumijevanju prirodoslovnih zakonitosti je i istraživački rad. Učenici slijede znanstvenu metodologiju istraživanja na vrlo jednostavnim istraživačkim pitanjima i na taj se način pripremaju da jednoga dana budu veliki znanstvenici. Svoj istraživački rad predstavio nam je Petar Vilić, učenik 5.f razreda.

https://bit.ly/3bvvcQy

 

U nastavi prirodoslovlja izvorna stvarnost i praktični radovi od neizmjerne su važnosti. To je jasno i učenicima petih razreda koji za usvajanje obrazovnih ishoda o svojstvima vode, prema dobivenim uputama, u svojim domovima rade jako zanimljive pokuse i ispituju svojstva vode. Više o neobičnim svojstvima vode možete doznati ako pogledate prezentaciju radova učenika 5.e i 5.f razreda pod mentorstvom učiteljice Tamare Banović.

https://bit.ly/3dCxgaE


Biti Kristov učenik

Biti Kristov učenik po uzoru na apostole Petra i Pavla projekt je učenika 5.d,e,f razreda. Na zanimljiv način učenici su predstavili apostole o kojima su učili. Kroz osobnu iskaznicu apostola doznali smo najvažnije informacije o životu apostola, a kroz praktični rad i koje simbole, predmete i događaje iz svakodnevnog života možemo povezati s životima apostola. Radove je pripremila vjeroučiteljica Sanja Pešić.   

https://spark.adobe.com/page/IKnSacRmSlnEu/

 

Isus - Bog i čovjek

Isus je pravi Bog, ali i pravi čovjek. Isus je povijesna osoba, razmišljao je, radio, volio, plakao, opraštao, smijao se, družio se, imao prijatelje. Učenici 8.c i 8.d razreda s vjeroučiteljicom Sanjom Pešić, istraživali su povijesne dokaze o Isusovu postojanju, ali i pokušali  odgovoriti na pitanje: „A tko je Isus Krist za mene?“.   

https://padlet.com/sanjapesic53/779mp0dufquxoyvv

 


Čuvajmo prirodu!

Čistoća prirode, očuvanje okoliša i smanjenje utjecaja na klimatske promjene izazovi su današnjeg vremena. Kako možemo čuvati prirodu i okoliš, razmišljali su i ponudili konkretne prijedloge učenici 6.c i 5.f razreda.

https://www.mentimeter.com/s/456447af31571d24a5b4419fc545a779/60dc7bf9e665


Dan planeta Zemlje

Učenici 6.b razreda, s učiteljicom Jagodom Čudić Zrnić, napravili su plakate i obilježili Dan planeta Zemlje uz poruke kako sačuvati naš planet. Time su krenuli pozornost na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja. Što sve možemo napraviti kako bi pridonijeli očuvanju naše planete Zemlje, pogledajte na sljedećoj poveznici. 

http://linoit.com/users/jakoveleven/canvases/Earth%20day


Majčin dan

Povodom obilježavanja Majčinog dana, 5. c razred je na satu razrednika sa svojom razrednicom Vedranom Pivčević, uputio najtoplije čestitke svojim majkama. Htjeli smo odati zahvalnost našim majkama na bezuvjetnoj brizi i ljubavi koje nam pružaju svakodnevno! Pogledajte i vi njihove radove na interaktivnoj ploči Padlet.

https://padlet.com/vedranapivcevic/f3s4i4z9zl3embsg

Riječ urednika: Bravo za 5. c i razrednicu!


Proljetne krošnje - monotipija - učenici petih razreda

 Složi knjige u stih!

Učenici 8.a, 8.b i 6.a razreda obilježili su s učiteljicom Danielom Odak Svjetski dan knjige i autorskih prava sudjelujući u kreativnom zadatku Složi knjige u stih!  kojeg je osmislila Sveučilišna knjižnica Split. Radove smo odlučili predstaviti u interaktivnoj ploči linoit.

http://linoit.com/users/Dancrn/canvases/Svjetski%20dan%20knjige%20
 Čistoća duše

Čistoća duše najvažnija je potvrda njezine ljepote, a ovi učenički radovi upravo to i svjedoče! Radove je pripremila vjeroučiteljica Branka Mlinar sa 4. e, 4.f, 7.c i 8.b razredom.

https://prezi.com/view/igwXsTwQWRfCibLEYjCn/

https://prezi.com/view/w9s2ZOXLjZx4PfwfYRb8/
 Knjiga u mom srcu

Učenici 6.c, 6.d i 8. c razreda oslikali su i uredili naslovnice knjiga koje su pročitali na nastavi Hrvatskog jezika. Pogledajte i vi veselu prezentaciju Knjiga u mom srcu koju je priredila učiteljica Maja Ćurlin.
 Josipove kapljice poezije - 6.c i 6.d


 

preskoči na navigaciju